על הוועידה
עוגן גאה להכריז על כינוס הוועידה השנתית הראשונה שלו, שתתמקד במעבר מהמשבר הכלכלי-חברתי לצמיחה. הועידה תיערך במוזיאון ארץ ישראל בתל אביב ביום שני, 25 בנובמבר 2024.
עוגן הוא גוף האשראי החברתי המוביל בישראל, הפועל כבר יותר מ-30 שנים לקידום הזדמנויות כלכליות בקרב משקי בית, עסקים קטנים ומלכ"רים, באמצעות מתן אשראי חברתי בשילוב ליווי פיננסי ליציבות כלכלית. עוגן שואף לקדם בנקאות חברתית בישראל, להרחיב את מקורות ההון המשמשים לסייע למוטביו ולהגדיל את היקף הסיוע שהוא מעניק ליחידים, משפחות וארגונים, באופן שיחולל שינוי אמיתי בחברה ובכלכלה הישראלית.
מאז שפרצה מלחמת "חרבות ברזל" באוקטובר, 2023 התייצב עוגן בחזית הסיוע הכלכלי-חברתי, גייס סכום שיא של יותר מ-500 מיליון שקלים לקרנות האשראי שלו והעניק לאוכלוסיות שנפגעו באורח הקשה ביותר – תושבים מפונים, משרתי מילואים, עסקים קטנים ועמותות באזורי העימות, נוסף על יחידים ומשפחות שנפגעו כלכלית בכל רחבי הארץ, הלוואות חברתיות לצד ליווי כלכלי באמצעות שורה של מיזמים פורצי דרך שסייעו לייצב את מצבם. מתחילת המלחמה העניק עוגן הלוואות חברתיות בהיקף כולל של יותר מ-200 מיליון שקלים.
כעת רותם עוגן את המומחיות הייחודית שצבר, הכלים שפיתח, השותפים האסטרטגיים והמקורות הכספיים הרבים שגייס בתקופת המלחמה, כדי לסייע לעשרות אלפי ישראלים לעבור ממשבר לתחילת תהליך של בנייה מחדש וצמיחה.
מטרת הוועידה היא להעלות לסדר היום בישראל את השילוב הייחודי שהוא מוביל כגוף אשראי חברתי, בין חדשנות פיננסית לצמצום פערים חברתיים, ולהציג את מגוון הפעילויות שלו ואת שיתופי הפעולה האסטרטגיים שהוא יצר עם גופים ממשלתיים, חברתיים ועסקיים רבים. הדיונים בוועידת עוגן יעסקו בדרכים לייצר הזדמנויות עבור קהילת העסקים הקטנים בישראל וקבוצות אחרות המודרות מהמערכת הפיננסית, ובמתן כלים שיסייעו לכלכלה הישראלית לעבור מתהליך שיקום למסלול של צמיחה ושגשוג.
הועידה תייצר הזדמנות ייחודית למפגש ושיח בין כל בעלי העניין המרכזיים של עוגן מכל עולמות התוכן שבהם הוא פועל - הפיננסי, החברתי, הממשלתי והמוניציפאלי. השותפים של עוגן – התורמים הפילנתרופיים מישראל ומהעולם, משקיעי האימפקט, השותפים לפעילות ולביצוע הפרויקטים וגם כל אנשי עוגן – כולל מנטורים, מתנדבים, יועצים עסקיים, חברי הוועד המנהל והעובדים.
בין היתר תוכנית הוועידה תכלול מושבים בנושא הטיפול במפונים ובמילואימניקים, ההתמודדות של עסקים קטנים עם האתגרים של מלחמה מתמשכת, הסתכלות ייחודית על פילנתרופיה וחדשנות פיננסית בזמן והענקת פרס עוגן לעסקים קטנים – "עסק קטן גדול 2024" לעסקים שהפגינו השנה מנהיגות עסקית, חברתית ואישית והענקת אות הוקרה למנטורים המתנדבים של עוגן על פעילותם החברתית במסגרת זו, בברכת נשיא המדינה יצחק הרצוג.
ועידת עוגן היא הראשונה מסוגה המתקיימת בישראל, ואנו תקווה כי היא תסייע להוביל שינוי חברתי-כלכלי משמעותי בחברה הישראלית. אנו מזמינים אתכם להיות שותפים להובלת תהליך חשוב זה של מעבר ממשבר לצמיחה, למען העתיד של כולנו.
נושאים
מושב ראשון | פליטים בארצם
איך משקמים את המפונים: סיפורי משפחות מפונות ושיח על שיקום קו העימות
הטיפול במילואימניקים: סיוע וחזרה לשגרת החיים האישית והכלכלית
כותרת מושב
1.
מושב שני | עסקים במשבר
עסקים במשבר האם יש עתיד לעסקים הקטנים בישראל?
איך עוזרים לעסקים הקטנים לעבור ממשבר לצמיחה. עסקים ומנטורים מכל הארץ
כותרת מושב
2.
מושב שלישי | חדשנות פיננסית לשינוי חברתי
המגמות החדשות בעולם הכלכלי והפיננסי והשילוב בין השקעות וכלים פיננסים לשינוי חברתי
כותרת מושב
3.
משתתפים בוועידה
במגוון פאנלים, דיונים ורבי שיח ישתתפו בוועידה בכירים מהעולם העסקי והחברתי, יזמים פורצי דרך, מובילי מדיניות ציבוריים, פילנתרופים מרכזיים מישראל ומהעולם, משקיעים ושותפים לעשייה הרבה בעוגן. כמו כן, יקחו חלק בוועידה גם המנטורים המתנדבים, היועצים העסקיים, חברי הוועד המנהל והצוותים המובילים של עוגן.
דוברים
צילום: אבי אוחיון, לע"מ
יצחק הרצוג
נשיא המדינה
ייזום וניהול
מייק ביילי
מנהל התוכן BMP
פעיל בתפקידים בכירים בעולם החברתי מזה 25 שנה, כמנהל, כחבר ועד מנהל ובשנים האחרונות כיזם חברתי ויועץ בתחום האימפקט עורך דין ובעל תואר שני בייעוץ ארגוני למגזר השלישי מאוניברסיטת בר אילן. מייק שימש כמנהל פיתוח וחבר הנהלה בקרן היסוד – שם ניהל במשך למעלה מעשור חטיבות ויחידות מקצועיות בתחום פיתוח המוצר, שיווק וניהול פרויקטים. במסגרת זו ליווה פיתוח של מאות מיזמים חברתיים מסוגים שונים, כיום הוא יועץ ומלווה הקמת מיזמי אימפקט בישראל.
בני מורן
מייסד ומנכ"ל BMP
בני מורן הינו מנכ"ל ובעלים של- BMP בני מורן הפקות וניהול אירועים. החברה הוקמה ב 1990 ופועלת מאז ועד היום כחברה מובילה המנהלת תוכן, ומתמחה בייזום ויצירת כנסים על סדר היום הישראלי.
BMP נותנת מענה לכלל תשתיות הכנס: מימון, שיתופי פעולה, יצירת תוכן, ניהול ותפעול הכנס.